divendres, 21 de desembre del 2012

BON ANY

Cada infant de la classe de 3r A ha pensat un desig per tenir un bon any 2013 Aquí vos deixam tots els nostres propòsits.

Feu click a la imatge per veure-ho més gran.

dijous, 20 de desembre del 2012

CONTE ACABAT

Després d'un dies de treball ja hem acabat el conte de l'aigua.

El darrer que hem fet ha estat la part il·lustrativa del conte, ens hem repartit la feina per grups i entre tots hem aconseguit un gran resultat.
En tornar de vacances, perquè tots els nins i nines de l'escola puguin gaudir del nostre conte, viatjarà per totes les classes i així podran conèixer diferents contes que tracten de l'aigua i el que nosaltres hem creat.



Dedicam aquest conte a tot el col·legi Son Pisà


dimecres, 19 de desembre del 2012

TALLER UNICEF


Avui han vingut a la nostra classe unes monitores d'UNICEF a xerrar-nos de la importància de l'aigua.
En primer lloc, després d'una explicació hem arribat a una conclusió: dret de l'infant a tenir aigua potable.

A continuació hem vist una pel·lícula amb imatges molt il·lustratives  on contrasten la vida amb aigua i la vida sense aigua a un mateix lloc.

NO WATER NO LIFE.

Hem pres consciència de la importància de l'aigua per a la vida, del dret que nosaltres gaudim i d'altres infants no i també de la responsabilitat que tenim de deixar un planeta amb aigua per les noves generacions.

             











dilluns, 17 de desembre del 2012

TALLER DE NEULES



Dia 14 varem poder gaudir de l'experiència d'en Llorenç. Ell ens va apropar a la tradició mallorquina de fer neules per decorar les llars, esglèsies i escoles per aquestes festes.

Llorenç ens va mostrar algunes de les neules que ell fa, i nosaltres ens varem animar molt per fer-ne de semblants.


La tècnica emprada es fa doblegant el paper i retallant, obtenint com a resultat unes neules molt treballades.



Mirau quina feina varem fer a classe!



Resultat final

ELS CONTES DE L'AIGUA

Aquests dies, hem aprofitat les hores de lectura per veure diferents contes els quals després hem treballat fent unes fitxes. Ens ha agradat molt aquesta feina!

Tots els contes que hem vist tracten d’una manera o una altra el tema de l’aigua perquè com tots sabeu aquest any al nostre centre es treballa aquest contingut.
Amb cada un dels contes, hem après diferents coses sobre l’aigua, d’entre les quals destacam la seva importància per a la vida.
Com que els contes que hem treballat a classe ens han agradat tant, hem pensat crear el nostre propi conte sobre l’aigua fent d’aquesta manera la nostra aportació a aquest projecte. Ha estat una feina molt divertida perquè ens hem hagut d’inventar uns personatges, una història, un desenllaç... i entre tots hem arribat a un acord!
El nostre conte es titula “el conte de l’aigua” i hem aprofitat els contes anteriorment treballats per crear el nostre propi. Ja veureu que bé que ens ha sortit!

Aquí vos deixam escrit el nostre conte. Esperam que vos agradi!

 ELS CONTES DE L'AIGUA

Això era i no era una família amb dos fills que vivien alegrement a un petit poble. La mare es deia Andrea, el pare s’anomenava Pere i els fills eren na Marta i n’Andreu.
En aquell petit poble en el que vivia aquesta família, per poder tenir aigua per cuinar, per dutxar-se, per beure... havien d’anar a un pou que es trobava just enmig de la plaça.
Cada dia anaven tots quatre a cercar aigua amb uns poals molts grans per tenir suficient aigua per tot el dia, però a na Marta i a n’Andreu això no els hi feia molta gràcia. Sempre es queixaven perquè no entenien el motiu d’haver d’anar cada dia a cercar aigua ja que ells deien que podien passar perfectament els dies sense beure aigua, sense dutxar-se... i que per tant aquesta feina era molt avorrida.
Però vet aquí que un dia, hi va haver una gran tempesta i en Pere i n’Andrea varen decidir que els seus fills aquell dia no sortissin a cercar aigua perquè feia molt de fred. Na Marta i n’Andreu es varen posar molt contents per no haver d’anar aquell dia a cercar aigua.


Però com que no es podien quedar tots sols, va venir a cuidar-los l’avi Antoni que se l’estimaven molt perquè sempre els hi contava unes històries molt divertides.
Aquell dia, l’avi Antoni els hi va contar unes històries sobre l’aigua. Aquestes històries eren molt diferents entre elles, però totes els hi varen agradar molt, es titul·laven: “la granota assedegada”, el “ninot de neu”, “cua de peix” i “el conte de la cantimplora”.
A na Marta i a n’Andreu els varen fascinar aquestes històries sobre l’aigua i les apassionants aventures dels personatges. Varen estar tot el dia xerrant d’aquestes històries i quan se’n varen anar a dormir varen somiar amb cada un d’aquests contes imaginant-se que formaven part d’ell.
Na Marta va somiar que era amiga de na Sahiba, la protagonista del “conte de la cantimplora” i que anava amb ella a agafar l’aigua al riu amb uns grans gerros al cap aprenent unes divertides cançons pel camí. També va somiar amb en cua de peix, es va imaginar que s’endinsava amb ell i que vivia aventures apassionats dintre de la mar amb els peixos, els pops i els calamars!
N’Andreu, va somiar amb la granota assedegada i va veure la importància que té l’aigua per a la vida, per a què els animals no es morin i per a la vegetació. Va comprendre que sense aigua no hi ha vida. També va somiar amb el ninot de neu i es va imaginar que ell també formava part de la colla pessigolles i que jugava a fer aquell gran ninot de neu. Tot d’una va comprendre que la neu és aigua en un altre estat, que fascinant!
L’endemà, quan N’Andreu i na Marta es varen aixecar, tot d’una varen anar corrent a demanar-lis als seus pares quan anirien a cercar aigua al pou de la plaça. Els pares molt estranyats per aquell canvi tan sobtat varen mirar a l’avi Antoni i aquest els va fer l’ullet.
I tot això és tan veritat com si mai hagués passat. Vet aquí el conte acabat!

dimecres, 5 de desembre del 2012

ANIMALS INVERTEBRATS

Avui hem vist els animals invertebrats. Hem estudiat que dins d'aquest grup hi ha molts de tipus d'animals diferents i que reben aquest nom perquè no tenen ni ossos ni columna vertebral. També hem aprés que són ovípars i que tenen diferents tipus d'extremitats.

Aquests tipus d'animals poden viure a l'aigua, la terra o l'aire i es poden desplaçar de diferents maneres:
  • Potes
  • Ales
  • Tentacles
  • Arrossegant-se
  • Viuen fixos a un lloc.
El grup més nombrós d'invertebrats són els insectes com per exemple les formigues, les mosques... el cos dels insectes està dividit en tres parts: cap, tòrax i abdomen.

Vos deixam una presentació que hem vist a classe sobre aquest grup d'animals.

Esperam que vos agradi!

dimarts, 4 de desembre del 2012

NEULES

Aquest any l'escola ha volgut donar a conèixer una tradició de les Illes com són les neules.

Son Pisà ja comença a vestir-se amb aquesta decoració i la nostra classe ha volgut participar d'aquesta tradició.

El que hem fet ha estat fer una explicació de l'origen de les neules, mostrar els dos tipus de neules que feim a l'escola i hem explicat com fer-les.

Els nins i nines de la classe ja han començat a dur-ne de casa i hem iniciat la decoració de l'aula. Tots junts hem dedicat avui una sessió per el·laborar-ne.


Han quedat molt guapes! aquest ha estat el resultat.


Volem aprofitar per anunciar-vos que el proper dia 14 de desembre  de 10 a 10'50h es realitzarà a l'escola un taller de neules pels pares/mares de segon cicle, a càrrec d'en Llorenç, que és un mestre artesà que ve des de Manacor per donar-nos a conèixer el seu saber i poder gaudir tots de la seva experiència.


divendres, 30 de novembre del 2012

ELS ANIMALS

Ahir a medi varem començar el tema dels animals.

Hem vist que els animals al igual que els éssers vius també duen a terme les funcions vitals: nutrició, reproducció i relació.

En quant a la  nutrició podem classificar els animals en tres grans grups: carnívors, herbívors i omnívors.

També hem après que si parlam de la reproducció dels animals podem classificar-los en dos grans grups ovípars i vivípars.

Finalment sabem que mitjançant la funció de relació, els animals recullen informació del medi que els envolta i hi responen amb moviments.

Aquí vos deixam una presentació sobre els animals vertebrats perquè pugueu mirar i estudiar a casa. 

Esperam que us agradi!


dimecres, 28 de novembre del 2012

RESTES DUENT

Ahir varem començar a matemàtiques la resta duent i varem veure els termes de la resta que són minuend, subtrahend i diferència. 


També varem veure com poder saber si una resta està ben feta o no aplicant la prova de la resta.


En aquest aspecte volem demanar als pares col·laboració per reforçar aquest contingut a casa, ja que malgrat l'any passat es varen treballar les restes duent,  trobam que estan un poc fluixes.

També volem aprofitar per recordar-vos que des de l'inici d'aquest curs demanam les taules de multiplicar. Tot i que això és un contingut del segon trimestre hem volgut començar a treballar abans perquè vagin adquirint un domini.

Aquí vos deixam uns enllaços per poder practicar la multiplicació a casa d'una manera divertida. Per poder veure les pàgines web heu de fer click a les següents imatges:




Esperam que gaudiu molt aprenent!

dilluns, 26 de novembre del 2012

REPÀS FINAL UNITAT 3 MEDI


Avui a classe de medi, i com a repàs final de la unitat dels nostres sentits, hem fet un joc de preguntes i respostes. Aquest joc s'ha fet en grups, per tant, hem hagut de treballar i posar-nos d'acord amb el nostre equip. 

Cada equip, ha hagut de triar un portaveu que ha estat l'encarregat de donar una resposta correcta en nom de tot el grup. 

Ha estat una experiència molt gratificant ja que hem repassat tot junts i a la vegada ens hem divertit molt jugant! També ens ha servit per adonar-nos sobre quins continguts del tema hem de repassar més.

Aquí vos deixam  l’activitat que hem fet a classe per si voleu jugar a casa! 



També vos adjuntam un parell de fotos perquè pugueu veure com ha anat la sessió!

         

dijous, 22 de novembre del 2012

EXPOSICIONS SENTITS

Avui a classe de medi, hem acabat d'estudiar el tema sobre els nostres sentits.

A mode de repàs final, cada grup ha fet un mural sobre un sentit en concret. Per dur a terme aquesta feina, cada grup s'ha hagut de repartir les tasques (uns s'han encarregat de dibuixar, altres d'escriure la informació...)

Una vegada acabats els murals, cada grup ha exposat el treball fet a la resta de companys, explicant quin sentit els hi ha tocat, quin és l'òrgan d'aquell sentit, les parts que té...

Aquí vos deixam el resultat final!


Aprofitam per recordar que dimarts 27 de novembre es durà a terme la prova d'avaluació d'aquest tema.

TRACTAMENT DE LA INFORMACIÓ

Aquests dies hem après a interpretar i representar un gràfic tenint en compte la informació numèrica en forma de coordenades.

Primer hem començat a tractar el vocabulari especific d'aquest tema: coordenada, eix horitzontal i eix vertical. A la següent imatge es poden veure els tres conceptes bàsics que hem estudiat:

Desprès hem aplicat tot l'adquirit a diferents activitats ja siguin amb el llibre o amb la pissarra digital.

Hem finalitzat aquesta pràctica amb una activitat on seguint unes coordenades ens han sortit uns dibuixos. Ha estat una pràctica molt engrescadora on hem après d'una forma lúdica.

Aquí vos deixam una fotografia perquè pugueu veure com ens ha quedat la feina!


També vos recomanam per practicar aquest contingut, una pàgina web on els alumnes podran jugar i aprendre a la vegada:

Heu de fer click al següent enllaç per accedir-hi: Activitat coordenades


dimecres, 21 de novembre del 2012

EL GUST I EL TACTE

Avui hem estudiat el sentit del gust i del tacte .

Del sentit del gust hem estudiat que el seu òrgan és la llengua, que té unes papil·les gustatives que serveixen per captar els sabors. El nirvi gustatiu envia la informació al cervell.

A classe hem vist una animació que mostrava que les papil·les gustatives de cada zona de la llengua captaven principalment un sabor: àcid, amarg, dolç, salat, o umami.




Aquí teniu una activitat per classificar aliments segons el sabor que tenguin:

Activitats aliments i sabors




També hem estudiat el sentit del tacte que ens dóna informació sobre els objectes que tocam.

El seu òrgan és la pell i està format per pèl,glàndula sudorípara i receptors del tacte.

La informació que recull la pell viatja per molts de nirvis fins al cervell.

dimarts, 20 de novembre del 2012

L'OïDA I L'OLFACTE

Avui a Medi hem vist el sentit de l'oïda i de l'olfacte

En el cas del sentit de l'oïda hem après les parts de l'orella i hem vist un vídeo que explicava el procés de l'audició.
A continuació podeu trobar el vídeo per si el voleu tornar a veure:


També us deixam una activitat perquè pogueu practicar a casa.

Activitat: Escriu les parts de l'orella
 

En quant al sentit de l'olfacte hem vist que l'òrgan del sentit de l'olfacte és el nas. Les olors entren a través dels orificis nassals fins a la fossa nasal. A continuació, la pituïtària groga capta les olors i, a través del nirvi olfactori envia la informació al cervell.



dilluns, 19 de novembre del 2012

LA CALCULADORA A LA CLASSE

Hem començat a utilitzar la calculadora a classe de matemàtiques, com un recurs més que tenim al nostre abast.

Volem que sigui una eina que es pugui aprofitar per comprovar resultats, generar continguts, per exercitar la memòria...

Dins l'aula ha estat ben acollida i els alumnes han pogut comprovar que no hi ha un únic camí per arribar a una mateixa solució.


Aquí vos penjam unes fotos perquè pugueu veure la feina feta a classe. 



També hem utilitzat les noves tecnologies per fer aquesta pràctica.