divendres, 30 de novembre del 2012

ELS ANIMALS

Ahir a medi varem començar el tema dels animals.

Hem vist que els animals al igual que els éssers vius també duen a terme les funcions vitals: nutrició, reproducció i relació.

En quant a la  nutrició podem classificar els animals en tres grans grups: carnívors, herbívors i omnívors.

També hem après que si parlam de la reproducció dels animals podem classificar-los en dos grans grups ovípars i vivípars.

Finalment sabem que mitjançant la funció de relació, els animals recullen informació del medi que els envolta i hi responen amb moviments.

Aquí vos deixam una presentació sobre els animals vertebrats perquè pugueu mirar i estudiar a casa. 

Esperam que us agradi!


dimecres, 28 de novembre del 2012

RESTES DUENT

Ahir varem començar a matemàtiques la resta duent i varem veure els termes de la resta que són minuend, subtrahend i diferència. 


També varem veure com poder saber si una resta està ben feta o no aplicant la prova de la resta.


En aquest aspecte volem demanar als pares col·laboració per reforçar aquest contingut a casa, ja que malgrat l'any passat es varen treballar les restes duent,  trobam que estan un poc fluixes.

També volem aprofitar per recordar-vos que des de l'inici d'aquest curs demanam les taules de multiplicar. Tot i que això és un contingut del segon trimestre hem volgut començar a treballar abans perquè vagin adquirint un domini.

Aquí vos deixam uns enllaços per poder practicar la multiplicació a casa d'una manera divertida. Per poder veure les pàgines web heu de fer click a les següents imatges:




Esperam que gaudiu molt aprenent!

dilluns, 26 de novembre del 2012

REPÀS FINAL UNITAT 3 MEDI


Avui a classe de medi, i com a repàs final de la unitat dels nostres sentits, hem fet un joc de preguntes i respostes. Aquest joc s'ha fet en grups, per tant, hem hagut de treballar i posar-nos d'acord amb el nostre equip. 

Cada equip, ha hagut de triar un portaveu que ha estat l'encarregat de donar una resposta correcta en nom de tot el grup. 

Ha estat una experiència molt gratificant ja que hem repassat tot junts i a la vegada ens hem divertit molt jugant! També ens ha servit per adonar-nos sobre quins continguts del tema hem de repassar més.

Aquí vos deixam  l’activitat que hem fet a classe per si voleu jugar a casa! 



També vos adjuntam un parell de fotos perquè pugueu veure com ha anat la sessió!

         

dijous, 22 de novembre del 2012

EXPOSICIONS SENTITS

Avui a classe de medi, hem acabat d'estudiar el tema sobre els nostres sentits.

A mode de repàs final, cada grup ha fet un mural sobre un sentit en concret. Per dur a terme aquesta feina, cada grup s'ha hagut de repartir les tasques (uns s'han encarregat de dibuixar, altres d'escriure la informació...)

Una vegada acabats els murals, cada grup ha exposat el treball fet a la resta de companys, explicant quin sentit els hi ha tocat, quin és l'òrgan d'aquell sentit, les parts que té...

Aquí vos deixam el resultat final!


Aprofitam per recordar que dimarts 27 de novembre es durà a terme la prova d'avaluació d'aquest tema.

TRACTAMENT DE LA INFORMACIÓ

Aquests dies hem après a interpretar i representar un gràfic tenint en compte la informació numèrica en forma de coordenades.

Primer hem començat a tractar el vocabulari especific d'aquest tema: coordenada, eix horitzontal i eix vertical. A la següent imatge es poden veure els tres conceptes bàsics que hem estudiat:

Desprès hem aplicat tot l'adquirit a diferents activitats ja siguin amb el llibre o amb la pissarra digital.

Hem finalitzat aquesta pràctica amb una activitat on seguint unes coordenades ens han sortit uns dibuixos. Ha estat una pràctica molt engrescadora on hem après d'una forma lúdica.

Aquí vos deixam una fotografia perquè pugueu veure com ens ha quedat la feina!


També vos recomanam per practicar aquest contingut, una pàgina web on els alumnes podran jugar i aprendre a la vegada:

Heu de fer click al següent enllaç per accedir-hi: Activitat coordenades


dimecres, 21 de novembre del 2012

EL GUST I EL TACTE

Avui hem estudiat el sentit del gust i del tacte .

Del sentit del gust hem estudiat que el seu òrgan és la llengua, que té unes papil·les gustatives que serveixen per captar els sabors. El nirvi gustatiu envia la informació al cervell.

A classe hem vist una animació que mostrava que les papil·les gustatives de cada zona de la llengua captaven principalment un sabor: àcid, amarg, dolç, salat, o umami.




Aquí teniu una activitat per classificar aliments segons el sabor que tenguin:

Activitats aliments i sabors




També hem estudiat el sentit del tacte que ens dóna informació sobre els objectes que tocam.

El seu òrgan és la pell i està format per pèl,glàndula sudorípara i receptors del tacte.

La informació que recull la pell viatja per molts de nirvis fins al cervell.

dimarts, 20 de novembre del 2012

L'OïDA I L'OLFACTE

Avui a Medi hem vist el sentit de l'oïda i de l'olfacte

En el cas del sentit de l'oïda hem après les parts de l'orella i hem vist un vídeo que explicava el procés de l'audició.
A continuació podeu trobar el vídeo per si el voleu tornar a veure:


També us deixam una activitat perquè pogueu practicar a casa.

Activitat: Escriu les parts de l'orella
 

En quant al sentit de l'olfacte hem vist que l'òrgan del sentit de l'olfacte és el nas. Les olors entren a través dels orificis nassals fins a la fossa nasal. A continuació, la pituïtària groga capta les olors i, a través del nirvi olfactori envia la informació al cervell.



dilluns, 19 de novembre del 2012

LA CALCULADORA A LA CLASSE

Hem començat a utilitzar la calculadora a classe de matemàtiques, com un recurs més que tenim al nostre abast.

Volem que sigui una eina que es pugui aprofitar per comprovar resultats, generar continguts, per exercitar la memòria...

Dins l'aula ha estat ben acollida i els alumnes han pogut comprovar que no hi ha un únic camí per arribar a una mateixa solució.


Aquí vos penjam unes fotos perquè pugueu veure la feina feta a classe. 



També hem utilitzat les noves tecnologies per fer aquesta pràctica.




diumenge, 18 de novembre del 2012

RECORDANT MILIKI


Com ja sabreu avui ha mort un personatge molt famós relacionat amb el món infantil, en MILIKI. Ens ha deixat moltíssimes cançons infantils que han passat de generació en generació: Hola don Pepito, Susanita tiene un ratón, La gallina Turuleta...

Per recordar-lo, avui vos penjam unes cançons molt divertides que va fer de les taules de multiplicar. Què preferiu: un vals, una rumba, rock, un rap? Escoltau-les totes que no vos penedireu!










dimecres, 14 de novembre del 2012

DIA DE VAGA


Com que avui érem molt pocs, hem deixat els llibres de banda i hem fet altres activitats engrescadores. Hem jugat a jocs de taula i a un bingo matemàtic, hem vist una pel·lícula a la sala d'actes, i hem elaborat uns murals per a les classes!

Com que el fil conductor d'aquest any per tot el centre és "L'aigua", hem elaborat amb tèmperes uns dibuixos en què aparegués la mar. Aquestes són les obres d'art que han sortit:


ELS NOSTRES SENTITS

Ahir vàrem començar a veure a Medi el tema dels sentits: vista, oïda, olfacte, gust i tacte. Aquest és el tema que treballarem durant, aproximadament, les dues properes setmanes.

Hem començat per el sentit de la vista, i hem visualitzat uns vídeos molt interessants que hem penjat també aquí per si els voleu tornar a veure a casa ( o per si els pares els voleu veure!).

Vídeo (pitjau a "1. Órgano de la vista").

També recordarem els aspectes més importants que hem après:

-Les parts de l'ull:















-Procés de la visió:





Els objectes arriben a la retina cap per avall!




I aquí teniu unes activitats per si voleu practicar a casa el que hem après sobre el sentit de la vista:

dilluns, 5 de novembre del 2012

APROXIMACIONS


A matemàtiques ens està costant entendre el tema de les aproximacions, per això hem cercat una sèrie de pàgines web perquè pogueu practicar a casa. Pitjau damunt dels noms de les activitats i anireu a les pàgines corresponents.

Jugau, gaudiu i apreneu!